TENDÈNCIES EN INTERIORISME I DECORACIÓ EN LA CERDANYA

Tendencias interiorismo y decoracion Cerdanya

Ara que estem a les portes de la tardor, en l’empresa promotora Rocavista especialitzada construcció i projectes d’obres, gestió de llicències, permisos d’obres, interiorisme i decoració i reformes d’habitatges en la Cerdanya, creiem que és el moment de mirar enrere i comentar cuales han estat les tendències més destacades d’aquesta primavera i estiu en interiorisme i decoració en la Cerdanya.

És habitual que durant aquest període de l’any tan assenyalat i a causa del començament del bon temps, hagi inspirat des del públic més clàssic i romàntic fins als més innovadors avantguardistes a fer reformes ja sigui, per a l’ampliació d’un dels habitacles, actualització de la cuina o simplement canviar la decoració amb accessoris, mobiliari decoratiu eventual o elements decoratius.

Així que, sense més preàmbuls, aquí van les tendències que més han destacat aquesta primavera-estiu 2017.

Si voleu veure que tipus de decoració i interiorisme realitzem en Rocavista, podeu visitar la nostra secció de projectes en La Cerdanya, on trobéssiu alguns de les nostres obres i reformes.

ELS COLORS QUE HAN ESTAT D’ACTUALITAT PER A la DECORACIÓ

Aquest estiu els colors per excel·lència han estat les tonalitats més vives i intenses del groc, taronja, vermell, morat i el verd com a color a destacar segons l’Institut Pantone. Aquests colors sempre en tonalitat saturada, van estar inspirats en la naturalesa floral.

El color per excel·lència d’aquesta temporada passada de primavera-estiu ha estat el verd Greenery o verd fullatge. És un color intens amb tonalitats grogues, radiant i ple de frescor que convida a recordar el moment en què els verds dels prats de la Cerdanya floreixen i es comença a instal·lar la primavera.

Aquest color combinat amb el blanc va causar un contrast més vistós, però amb el groc es va aconseguir major sensació de calidesa. Els tons terra i marrons també han estat perfectes aliats, sobretot combinat amb mobiliari en materials naturals com la fusta i les fibres vegetals que han estat en auge aquesta temporada. Si el que es volia aconseguir era un efecte més serè i harmoniós, els tons grisos van ser la millor elecció. Per a espais delicats i romàntics es va usar la tècnica de l’estil provençal anglès shabby chic, on es va combinar amb rosa pàl·lid i colors en tonalitats pastís.

TENDÈNCIES DESTACADES EN MOBILIARI D’EXTERIOR I INTERIOR

Els materials de fusta, vímet, espart, i bambú han estat les preferències més destacades sobretot en decorats per a espais exteriors com són terrasses, balconades, jardins, piscines i barbacoes molt freqüents a la zona de la Cerdanya com són els pobles de Puigcerdà, Bellver de la Cerdanya, Llivia, Alp, Maranges, Bolvir, Ger, Cerdanya Francesa, Baga, Das,Enveig, Fonatanals de la Cerdanya,La Molina, Nas, Els de Cerdanya, etc.

Les tècniques del macramé i crochet lliguen a la perfecció com a complement decoratiu i d’interiorisme per al mobiliari de materials naturals en exteriors, encara que també es van utilitzar com a element decoratiu en espais interiors en dormitoris, banys o el menjador.

Per a l’interior de l’habitatge, mobles ostentosos, taules amb potes cabrioles, calaixos tallats, línies corbes i fins a algun que un altre detall daurat van donar un toc molt primaveral i de tendència en la decoració per als clients de la promotora Rocavista que van buscar l’estil provençal més sofisticat.

Ja sabem que el marbre blanc porta diversos anys marcant tendències en decoració, però per a la nostra sorpresa, aquesta passada temporada hem comencem a veure altres tonalitats. El marbre negre, blau fins i tot verd van marcar la pauta per a aquest estiu 2017, tant per a objectes com en superfícies.

Els dormitoris amb cabecero embuatats de fusta, s’han tapizados amb teixits naturals de cotó o lli amb tons grisos, beix, blaus, blancs i roses que han estat els preferits pels nostres clients de la Cerdanya. Quant als estampats, el més sol·licitat i en més auge va ser com no, el floral, podent anar acompanyat de ratlles i tipus folk o ètnic per a coixins i complements, amb uns resultats sorprenents oferint una sensació de riquesa i de grandesa a l’habitació. Per a la llenceria de llit es va optar pel llis.

REFERENT ALS TÈXTILS

Para tot el que concerneix a la mantelería, roba de llit, coixins, cortines, el cotó i el lli ha estat el material tèxtil preferit per a aquesta època de l’any. Si ha agradat tant és a causa del seu tacte delicat, la naturalitat que té en la seva caiguda, i el confort i frescor indiscutible d’aquest material. Aquest teixit s’ha preferit amb estampes amb detalls des de grans flors de colors cridaners fins a dibuixos més subtils, així com les ratlles.

Però independentment de quin va ser el color i l’estampat dels tèxtils, els teixits no van anar mai massa ostentosos ni luxosos, fora el vellut i les sedes. Els teixits pesats van estar totalment descartats, ja que el que es busco va ser crear ambients més lleugers que puguin captar més llum mitjançant cortines de teles semitransparentes.

ESTAMPATS I BRODATS, MOLT I DENTS PER A AQUESTA ÈPOCA DE L’ANY

L’última tendència en decoració i interiorisme a estat els patrons brodats i estampats amb inspiracions florals. Vinils simulant enredaderasen estades, empaperat parcial d’una o diverses habitacions, fonguis per a sofàs, cortines de lli estampades, etc. Sempre contrastant amb colors, mobiliari decoratiu o accessoris metàl·lics, fusta, coloreixis pastís per aconseguir el contrast i no ser embafador o recarregat a la vista.

L’estampat que més ha ressaltat ha estat el Toile de Jouy pel seu disseny monocromàtic amb motius d’escenes pastorils, temes mitològics, aus i flors per la seva semblança amb les imatges de la història en la tota la Cerdanya. En els inicis va ser sol en vermell, granat o violeta sobre fons cru o fumat, però en l’actualitat també es pot trobar sobre colors degradats en rosa, blava clar o marí, verd clar o fosc, beis o gris. S’utilitza bàsicament per a decoració, cortines, tapisseries, encara que els motius decoratius de la Toile de Jouy també s’utilitzen en paper pintat per decorar parets o en accessoris de vestir com a davantals, foulards, chales.

INCORPORACIÓ DE COLORS METAL·LITZATS

Les tonalitats metàl·liques com el daurat, el bronze i el rogenc brillant vénen marcant tendència en decoració des de fa ja algun temps, encara que en l’últim període, sobretot des de la primavera de l’any 2017, podem afirmar que aquests colors s’han transformat per mostrar una versió mat, fins i tot han arribat a oferir-nos algunes tècniques com és el metall martillado o envellit, aconseguint més impacte visual i personalitat.

ELEMENTS DECORATIUS FLORALS, UNA DECISIÓ EXCEL·LENT

Com ja hem dit, el color de l’estiu ha estat el verd fullatge, un dels colors dels pobles de la Cerdanya, i s’ha utilitzat en la llar en teixits, pintures, lacados i complements, però on també es pot trobar aquest cridaner i refrescant color, és en una gran varietat de plantes que, sens dubte, han donat joc i harmonía a l’hora de fer les nostres combinacions d’interiorisme i decoració a les cases de tots els pobles de la Cerdanya.

Mai pot faltar un test amb gramíneas, la asterácea, el narcís, herba de sant Roberto, la bistorta, el nomeolvides, rododendro, ginesta d’olor les prímules, l’acònit blau o unes boniques orquídies. Cal evitant col·locar les plantes en tests de plàstic o ceràmica. El millor és fer-ho en cistelles de vímet, llautó o en maceteros de fusta rústica i decapada.

Accepten infinitat de combinacions tant usant el contrast entre diferents varietats de plantes i flors com l’harmonia entre elles i colors, a més, són bones per oxigenar i purificar l’habitatge, així com proporcionar una bona olor. Hem suggerit adornar les cuines amb jaros de cristall transparent amb menta i alguna altra planta aromàtica com la farigola o llorer.

L’ESTIL PROVENÇAL HA ESTAT EL MES DESTACAT

Sens dubte, cal remarcar l’estil decoratiu Provençal com la tendència més sofisticada per a aquesta temporada primavera-estiu 2017.

L’estil provençal està inspirat en les famílies nobles de la societat francesa del territori de Provença en la Costa Blava, que a més dels seus elegants palaus tenien els famosos châteux que eren magnifiques cases de camp envoltats de plantacions florals d’espígol.

Aquesta moda es va desenvolupar entre la decoració clàssica barroca francesa i els ambients rústics, amb un carisma alguna cosa malenconiós que s’omplia de vida amb colors clars, lluminositat i motius florals. Molts dels elements decoratius provenen precisament de l’estil rústic de les cases rurals: bigues de fusta, parets amb acabats en guix o estuc o sòls amb rajoles de terracota.

No obstant això, cal esmentar la lleugera inclinació que hi ha hagut cap a l’estil shabbychic amb bastants trets decoratius i inspiracions semblants a l’estil Provençal, però amb les principals diferències que va néixer en la campanya anglesa i desenvolupa més la part romàntica i cursi, amb predomini de colors pastís i estampats més suaus.

Aquí els deixo alguns exemples d’interiorisme Provençal en els quals, en l’empresa promotora i constructora Rocavista, hem fet realitat els nostres projectes d’interiorisme i decoració segons les peticions dels nostres clients aquesta temporada de primavera i estiu a Puigcerdà, Llivia, Alp, Bellver de la Cerdanya, Maranges, Bolvir, Ger, Prats, Olopte, Osseja, Prullans i Solana entre uns altres.