CUINES RÚSTIQUES PER LA TEVA LLAR A LA CERDANYA

Ja estem a l’octubre a La Cerdanya, i a Rocavista també hem tornat a la rutina. Els més petits a l’escola i nosaltres, a treballar amb ganes, però sempre hi ha moments per compartir i parlar de com ens ha anat el dia. El lloc, la cuina. De fet, si ens parem a pensar un moment ens donarem compte que passem bastant temps a la cuina, ja sigui preparant el menjar, gaudint-lo o simplement xerrant amb la família.

Per això a Rocavista som de l’opinió que, ja que fem bastanta vida a la cuina, hem d’aconseguir que sigui un espai acollidor, el que estiguem bé, i sobretot, que estigui tot al nostre gust. Una de les nostres especialitats és la reforma de cuines, i ens agradaria proposar-vos diverses idees en l’àmbit de l’estil rústic.

Una de les tendències en decoració més interessants és la incorporació de petites rajoles o ceràmics a les parets, ja siguin d’un sol color o amb diferents dissenys i dibuixos. Aquest estil queda molt lluït a la cuina, doncs barreja no només rústic i modern, sinó també campestre amb natural.

Una altra opció molt interessant és la utilització de pedra per les parets, que aconsegueix donar un aspecte a la nostra cuina que recorda les antigues cases campestres, amb un punt més agrest però molt acollidor i càlid. Per als terres, podem utilitzar ceràmics rústics, materials bàsicament sense pulir, que contribueixen a aquest aspecte rural. Si volem afegir un toc elegant, podem recòrrer a armaris antics, vigues de pedra o de fusta.

No ens podem oblidar de la fusta quan parlem de cuines rústiques, i és que es tracta d’un material apte per a terres, sostres i parets. L’estil rústic, al cap i a la fi, aconsegueix donar un aspecte natural i atemporal, de manera que tenim la seguretat que si reformem la nostra cuina amb aquest estil, no passarà de moda.

Per últim, voldríem comentar que aplicar l’estil rústic a la nostra cuina no significa renunciar a certs tocs de modernitat. Així doncs, podem combinar vigues de fusta amb llums d’última generació, o bé parets de fang i aranyes de sostre amb espelmes es poden barrejar amb granit negre, un material molt actual i elegant.